fratton park 2011Like før julaften kom nyheten om at kapasiteten på Fratton Park økes.

 

Fratton Park har egentlig en kapasitet på over 20.000, men av sikkerhetsmessige årsaker har kapasiteten vært redusert til under 19.000. Nå økes derimot kapasiteten igjen. Pompey offentliggjorde like før jul at kapasiteten nå økes 738 seter til 19.669. Dette med umiddelbar effekt, slik at kampen mot AFC Wimbledon - som egentlig var utsolgt for hjemmesupportere - fikk noen ledige billetter likevel. Dermed ble tilskuertallet til denne kampen, som ble spilt 2. juledag, 18.644. 

For at det skulle blitt helt fullsatt måtte både alle setene som ble gjort tilgjengelige kort tid i forkant + alle setene på bortefeltet blitt solgt. Det er ikke mange bortelag som trekker fullt. Sannsynligvis må vi vente til siste serierunde (mot Peterborough) for å kunne oppleve en kamp i år hvor alt er utsolgt. Den kampen kan bli avgjørende for begge lag.

De ekstra setene som nå er tilgjengelige er på øvre del av North Stand. Det er takket være våre nye eiere, familien Eisner, det har blitt fortgang i dette arbeidet.

- Som kjent har det vært utført viktig arbeid - med tanke på struktur og sikkerhet - på stadion de siste 4-5 sesongene. Investeringene har økt betydelig siden sommeren, og da spesielt de siste månedene. Portsmouth Football Club vil takke alle som har vært involvert i denne prosessen og vi vil fortsette å jobbe for et trygt og sikkert miljø for våre supportere på Fratton Park, sier Pompeys daglige leder Mark Catlin til Pompeys offisielle webside. 

Møter Chelsea U21 hjemme
Det er også verdt å endre seg to endringer på terminlisten til Pompey nå på nyåret.

I cupkampen mot Chelsea U21 (Checkatrade Trophy) skal vi spille hjemme på Fratton Park i stedet for borte på Stamford Bridge. Åttedelsfinalen skal spilles tirsdag 9. januar klokka 20.45 skandinavisk tid. Årsaken til at den er flyttet, er at Chelsea skal spille en ligacupkamp hjemme på Stamford Bridge neste dag.

For Pompeys del kan vi jo håpe at det betyr at Premier League-klubben nedprioriterer Checkatrade-kampen mot oss. Det vil trolig uansett bli svært tomt på Fratton Park, ettersom en rekke supportere boikotter denne cupen i protest mot at klubber på de to øverste nivåene får stille med U21-lagene sine. Dette har som kjent vært en cup for klubber i de to nederste divisjonene - og det har vært deres mulighet til å få spille en cupfinale på Wembley.

Fleetwood-kampen flyttes
I tillegg er seriekampen mot Fleetwood flyttet fra januar til februar. Dette på grunn av at Fleetwood skal spille 3. runde i FA-cupen. Kampen skulle egentlig blitt spilt på Fleetwoods hjemmebane Highbury Stadium lørdag 6. januar, men skal nå i stedet spilles tirsdag 20. februar klokka 20.45 skandinavisk tid. 

Pompey har spillefri helgen 6. - 7. januar.

HER ER HELE TERMINLISTEN 2017/18 FOR POMPEY

ben close jubel1 
Det var 18.644 tilskuere på Fratton Park da Pompey slo AFC Wimbledon 2. juledag. Det var vårt høyeste tilskuertall siden 2016. Kapasiteten er nå på 19.669, men skal det tallet oppnås må også alle billettene på bortefeltet være solgt. Det er de sjelden.