kenny jackett93Flere av Pompeys unge spillere skal være interessante for klubber høyere i ligasystemet. Manager Kenny Jackett må derimot ikke si ja om det skulle komme bud i januar.

 

Keeper Luke McGee, midtstopperne Matt Clarke og Christian Burgess, midtbanespiller Ben Close, kantspiller Jamal Lowe og spissen Conor Chaplin. Det er de seks spillerne det er størst interesse rundt blant dagens Pompey-spillere. Av disse er det Matt Clarke det er aller størst interesse for når vi nå nærmer oss et nytt transfervindu.

Ble 21 i september
Clarke kom til Pompey fra Ipswich i 2015 og forsvarsspilleren har allerede spilt 90 kamper for Pompey. 21-åringen er alltid i Pompeys startellever når han er skadefri. Denne sesongen har han også spilt noen kamper på venstrebacken da vi hadde store skadeproblemer der. Det er derimot utvilsomt på stopperplass han er best. Der spilte han også forrige helg da han ble mtachvinner i 1-0-seieren mot Bury. Clarke fikk umarkert heade inn 1-0 på en corner. Flere Championship-klubber skal visstnok ha Clarke, som har kontrakt med Pompey ut 2018/19-sesongen, på blokka si.

- Matt er veldig god, og han er rett og slett en god fotballspiller som kan spille i flere posisjoner. Det er uvanlig til å være en stor og kraftig midtstopper. 

- Han er derimot først og fremst en midtstopper, og som midtstopper skal du vinne hodedueller. Du skal stoppe motstanderne fra å score. Den delen kan han. I tillegg er han veldig trygg med ballen. Han kan føre ballen ut av forsvar, finne medspillere med pasninger og han kan faktisk også drible seg forbi flere motstandere og være en trussel offensivt. Det er ikke vanlig for midtstoppere og Matt har en stor, stor framtid, kommenterer assistentmanager Joe Gallen.

Clarke fylte 21 år nå i september, men Gallen forteller at han og manager Kenny Jackett trodde Clarke var mye eldre da de kom til klubben. Faktisk stusset de på at en han hang mest med ungguttene i førstelagstroppen.

LES OGSÅ: Matt Clarke sin spillerprofil

- Jeg så Pompey fire ganger forrige sesong, og hver gang ble jeg imponert over Clare. Jeg var derimot ikke klar over alderen hans. Da jeg i sommer hørte han var 20 år, ble jeg svært overrasket. Han ser ikke ut som han er 20-21, men han spiller heller ikke som han er 20-21. Han spiller som om han har ti års erfaring, roser Jackett.

Skadet i starten på sesongen
Clarke spilte ikke de seks første kampene av sesongen på grunn av skade. Etter det har han spilt fra start i samtlige seriekamper. 

- Han er fantastisk fin fyr som virkelig elsker fotball. Han og Jamal (Lowe) er også førstemann på plass på trening hver dag, og de er vel også de siste som forlater treningsfeltet. Av og til synes vi faktisk at han trener litt for mye. Han er veldig entusiastisk, trener mye for å forbedre sine fotballkvaliteter og bruker mye tid i treningsrommet. Han må huske å hvile litt også, fortsetter Gallen.

Pompey-fansen skal derimot ikke frykte at vi nå mister våre unge nøkkelspillere i januar. Selvfølgelig selger alle klubber på vårt nivå om en Premier League-klubb legger nok penger på bordet, men Pompey har ikke noe behov for å selge spillere.

- Vi er ikke i en posisjon der vi må selge spillere for å få endene til å møtes, og det er selvsagt en god nyhet for alle managere. Selger vi spillere i januar, er det av fotballmessige årsaker. 

- Som manager ønsker en alltid å beholde sine beste spillere, selv om det kan endre seg på grunn av kontraktsituasjoner eller andre utenomsportslige årsaker. Slik situasjonen er i klubben nå trenger vi derimot ikke å selge noen, forteller manager Kenny Jackett til The News.

Drew Talbot forlot Pompey tidligere denne uka. Det er også ventet at venstreback Damien McCrorys lån, som går ut nå i januar, ikke blir forlenget. Han har vært ute med skade nesten hele låneperioden og er også hjemme i Burton for å trene seg opp.

En ut før en inn
Om Jackett vil hente nye spillere i januar, må noen i dagens stall derimot ut. Talbots avgang har sørget for at det er muligheter for å hente inn en forsvarsspiller til i januar. Ønsker Jackett flere nykommere, må derimot flere ut. Eisner-familien forholder seg til budsjettet satt opp før de overtok klubben.

- Vi må forholde oss til budsjettet og det betyr nok at noen må ut om noen skal inn. Med Drew borte, er det klart at vi har behov for en forsvarsspiller til i spillerstallen, men vi har en bra størrelse på spillergruppen nå. Det vil ikke bli de store forandringene i spillerstallen. De som er her nå, har gjort det bra i første halvdel av sesongen. Så lenge vi unngår langtidsskader, ser det bra ut. Jeg ser at når vi får karantener, blir vi litt tynne og sårbare. At vi ikke er en større spillergruppe gjør derimot at alle er i nærheten av en startplass, sier Kenny Jackett.

matt clarke86 
Matt Clarke har vært meget god for oss denne sesongen.