yakubu47Han var med og skjøt Pompey til Premier League og senket Southamp***. Nå legger Yakubu opp.

 

Han huskes godt av Pompey-supporterne, den nigerianske kraftspissen Yakubu. Han ble hentet til Pompey på lån fra israelsk fotball da Harry Redknapp styrte Pompey i 2002/03. Med Yakubus kraft og hurtighet, fikk Pompey et svært solid spisspar med Yakubu og Todorov i sesonginnspurten. Pompey passerte Leicester på tabellen og sikret seg direkte opprykk til Premier League som Champions. 

Kjøpt for 4, solgt for 7,5 millioner pund
Sommeren 2003 kjøpte Pompey den 20 år gamle (i alle fall på papiret) kraftspissen for 4 millioner pund. Det ble sett på som en av de viktigste overgangene for Pompey før debutsesongen i Premier League. Yakubu skulle også vise seg å holde mål i Premier League. Med 28 seriemål på to år, ble han så solgt til Middlesbrough for 7,5 milliond pund i 2005. Hans 28 Premier League-mål for Pompey gjør at han står i historien som den Pompey-spilleren med flest mål i Premier League.

Etter å ha forlatt Pompey har Yakubu spilt for Middlesbrough, Everton, Leicester og Blackburn før han spilte i Kina, Qatar og Tyrkia. Mot slutten av karrieren ble det en periode i Reading og Coventry.

Nå legger han altså opp. Det var Sky Sports som meldte dette først onsdag. 

SE OGSÅ: Yakubu sin spillerprofil

I Premier League spilte Yakubu totalt 252 kamper og scoret 95 mål. Det er svært gode tall på øverste nivå.  Han har også representert Nigeria i fire Afrika-mesterskap og i VM 2010. Han står med 57 A-landskamper og 21 mål for sitt Nigeria. Han er med det den tredje mestscorende for sitt land.

Under en video av Yakubu sitt da Pompey slo Southamp*** 1-0 i 2004.

yakubu13