joakim med doyleSupporterklubbens leder og webredaktør, Joakim Ellingsen (til høyre), er forsiktig optimist før kveldens bortekamp mot Peterborough.

 

Joakim Ellingsen, altså undertegnede, stiftet supporterklubben som 17-åring i 1992/93-sesongen - altså 25 år siden. I den anledning skal også han og flere andre fra supporterklubben over til siste serierunde denne sesongen. På bildet over ses Ellingsen helt til høyre sammen med forrige sesongs kaptein Michael Doyle (i midten) etter at League Two-tittelen var sikret i siste serierunde forrige sesong. De to andre på bildet er VaP-medlemmene Martin Grimstvedt og Øyvind Velde. Da fyrer jeg rett og slett løs med et intervju med meg selv denne serierunden:

Er du fornøyd med hvordan Pompey har framstått så langt?
- Jeg synes seriestarten har vært omtrent som forventet. De svakeste kampene har riktignok vært skuffende svake, men det har også vært noen gode prestasjoner som gjør at vi alt i alt er omtrent der jeg forventet før sesongstart. 
 
Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?
- Jeg håper og tror at vi kan stabilisere oss i League One denne sesongen, og forhåpentligvis ha så god kontakt med play off-plassene at vi beholder i alle fall en viss spenning i sesongen lengst mulig.
 
Nå venter bortekamp mot Peterborough. Hva tenker du om den?
- Jeg tror det blir en tøff kamp, men jeg ser på den som helt åpen. De er ett poeng bak oss med én kamp mindre spilt, og har med andre ord prestert omtrent som Pompey så langt. Kun én av de seks siste har gitt seier god, så selv om Peterborough har hjemmekamp ser jeg på dette som en kamp vi kan ta med oss alle tre poengene fra. 
 
kenny jackett93Hva er ditt inntrykk av vår manager Kenny Jackett (bildet til høyre)?
- Jeg har et veldig godt inntrykk av Jackett. Han har erfaring fra å ta lag fra League One til Championship og han virker som en fornuftig og fotballklok mann. Jeg har også veldig sansen for at han gir klubbens egne unggutter sjansen. Det eneste minuset jeg har på ham så langt er at jeg synes han har gitt spillere som Donohue og Talbot spilletid når vi helt klart har både unggutter og veteraner fra forrige sesongs opprykkslag som kan gjøre en bedre jobb. Jeg synes også spillere som Chaplin og Naismith har fått for lite spilletid. Alt i alt er jeg derimot meget fornøyd med hva han har prestert så langt, og jeg er fornøyd med nyheten som kom inn i dag om at han har forlenget sin kontrakt med Pompey.
 
Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?
- Pompeys offisielle kanaler (webside, facebook, twitter, snapchat) og lokalavisen The News er mine hovedkilder. I tillegg følger jeg ulike supportere og journalister i sosiale medier. Som redaktør av pompey.no leser jeg selvsagt også alt som publiseres på vår webside.
 
Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?
- Det er flere spillere jeg har sansen for. McGee virker svært solid i mål, midstopperparet Burgess/Clarke, ungguttene Close, Lowe og Chaplin og storscorer Pitman er naturlige å trekke fram. 
 
Hva er din startellever mot Peterborough United?
- Luke McGee i mål er selvskreven. Vi sliter om vi må bruke Bass i mål. Han er ikke klar. 
- I forsvaret liker jeg ikke å dytte Matt Clarke ut på backen - selv om det har gitt to seiere på de to siste kampene. Jeg vil ha Burgess og Clarke i midtforsvaret og Gareth Evans på høyreback. Thompson har vært ok, men jeg har mer sansen for Evans. På venstrebacken har vi slitt i år, men jeg vil ikke se Donohue mer på backen. ben close91Bruk unggutten Brandon Haunstrup.
- Sentralt på midtbanen synes jeg det er veldig kjekt å se at Ben Close (bildet til høyre) får tillit kamp etter kamp. En lokal gutt som har fulgt Pompey hele sitt liv. Nå spiller han fast. Ved siden av ham står det mellom Rose og O'Keefe. Rose har gjort det veldig bra i det siste og jeg for ham.
- Det er 4-2-3-1 Jackett kjører på med, og da ønsker jeg disse tre bak Pitman (som er selvskreven på topp - og vi må bruke ham på topp): Lowe, Naismith og Kennedy. 
- Conor Chaplin er supersub og skal ha minst 20 minutter. 
 
Hvordan tror du kampen ender?
- Jeg tipper nok mest med hjertet nå, men jeg tror Luke McGee holder nullen mot gamle lagkamerater. 1-0 til Pompey etter scoring av innbytter Conor Chaplin.
 
Tenker du deg over på kamp i England for å se Pompey denne sesongen?
- Jeg må være tålmodig, for min neste tur blir til siste serierunde - hjemme mot nettopp Peterborough. I likhet med flere andre fra supporterklubben har vi kjøpt oss billetter til Warrior Lounge. Det koster 80 pund, men da er det blant annet både treretters middag og billetter på South Stand inkludert.  
 
Er det ellers noe du ønsker å si til alle skandinaviske Pompey-supportere?
- Bidra på våre sosiale medier (facebook/twitter) med kommentarer, innlegg, likes osv, delta på konkurranser og vær med å bidra i så stor grad du kan til at vi har en levende og aktiv supporterklubb hvor vi kommuniserer.

Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 18. serierunde (Southend H): Atle Stray

Før 17. serierunde (Blackpool B): Bo Johansen

Før 1. runde FA-cup (Luton Town B): Amanda Lloyd og Fredrik Galaasen

Før 16. serierunde (Bradford City H): Ståle Håheim

Før 15. serierunde (Blackburn Rovers B): Kenneth Johansen

Før 14. serierunde (Doncaster Rovers B): Steen Houman

Før 13. serierunde (MK Dons H): Øyvind Velde

Før 12. serierunde (Gillingham B): Marius Kastet

Før 11. serierunde (Oldham H): Mange Nilsson

Før 10. serierunde (Bristol Rovers H): Pål Alexander Lea

Før 9. serierunde (Scunthorpe Utd B): Torkil Risan

Før 8. serierunde (Fleetwood H): Jean-Robert Tankred

Før 7. serierunde (Northampton B): Asbjørn Stokken

Før 6. serierunde (AFC Wimbledon B): Mathias Eide

Før 5. serierunde (Rotherham H): Christian Knapp

Før 4. serierunde (Wigan B): Trygve Mellvang-Berg

Før 3. serierunde (Walsall H): Lars Håvik

Før 2. serierunde (Oxford B): John Øyvind Polden

Før 1. serierunde (Rochdale H): Bjarte Hope

conor chaplin jubler17 
Joakim har veldig sansen for Conor Chaplin og håper han får mer spilletid framover.