luke mcgee wetRett hjem i skammekroken. Men først en tur i tørketrommelen.

 

Portsmouth avsluttet en dårlig uke med å bli avkledd av et hjemmelag som taklet de vanskelige spilleforholdene og vant helt fortjent 3-0. Regnet høljet ned gjennom hele kampen og den siste halvtimen lignet mer på vannpolo enn fotball. Det er likevel ingen unnskyldning for bortelagets spillere, som fikk se at det er et stykke igjen før vi er en reell opprykkskandidat.

1. omgang
Kampen åpent i et høyt tempo og det var hjemmelaget som var best. Pompey slet med å få tak i ballen og klarte ikke å etablere noe eget spill. Rovers hadde også de første sjansene i kampen. Smallwood dro til fra langt hold og McGee måtte slå til corner. Deretter fulgte en dobbeltsjanse men vår gode keeper reddet forsøket fra Bradley Dack med en benparade og returen fra Danny Graham traff oversiden av tverrliggeren.

Portsmouth fikk sin første sjanse etter en halvtimes spill da Bennett fikk et godt innlegg fra Thompson. Kun en god redning fra keeper Raya hindret det som ville ha vært en litt heldig ledelse. Etter dette hadde Pompey en bedre periode hvor vi klarte å holde på ballen og skape noen småsjanser.

Blackburn tok så ledelsen på en av sine mange hurtige kontringer. Bortefansen ropte på frispark da Dion Donahue mistet ballen i en tøff duell. Dommeren lot spillet gå og Dack ga hjemmelaget ledelsen. 1 – 0, helt fortjent selv om det kom i Pompeys beste periode i kampen. Etter kampen tok Donahue på seg hovedansvaret for scoringen.

2. omgang
Starten var jevn, uten særlig sjanser til noen av lagene før Graham curlet inn det viktige 2-0-målet. Etter dette var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Pompey prøvde, men evnet ikke å skape sjanser og hjemmelaget hadde tilsynelatende full kontroll. Det regnet i bøtter og spann og etter hvert ble baneforholdene såpass vanskelig at ingen av lagene greide å få til et konstruktivt pasningsspill. Blackburn tok konsekvensen av dette, de brukte hele banens bredde, klarerte mer, og spilte med mindre risiko. Pompey på sin side fortsatt med sitt pasningsspill gjennom midtbanen uten å skape noe som helst annet enn kontringssjanser for hjemmelaget.

Det ble litt temperatur mot slutten da hjemmelagets Dominic Samuel sparket etter Christian Burgess og fikk se det røde kortet. Noen øynet nok håp om et stormløp mot Blackburns mål, men Pompey hadde rett og slett ikke mer å by på og Craig Conway fikk i stedet sette inn 3 – 0 målet helt på tampen. Portsmouth hadde på det tidspunktet nesten alle mann i angrep.

Hva kan vi lære av kampen?
Faktisk en hel del. Når vi spiller borte mot antatt bedre lag må vi ha lov til å være litt mer kyniske. Jeg synes vi prøvde å spille for mye småpasninger gjennom midten, mens Blackburn var mer direkte i sin stil. Vi mistet ballen på midtbanen mange ganger og lot hjemmelaget storme hurtig i angrep. Donahues tap av ballen i forkant av 1-0 var bare et av mange eksempler på dette. Vi lærte også at det finnes lag i denne divisjonen som rett og slett er bedre enn oss. Og vi bør etter hvert innse at vi ikke har nok kvalitet i alle lagdeler til å være en seriøs opprykkskandidat. Jeg synes at sidebackene våre – Donahue og Thompson – virker svakere enn de vi hadde i fjor. Hawkins fikk lite til på topp, men det skal sies at han hadde svært vanskelige arbeidsforhold og lite støtte. Den sentrale midtbanen vår fikk aldri tak i kampen.

Kan vi finne noe å glede oss over? Vi unngikk nye skader. Pitman fikk litt kamptrening, det samme gjorde Chaplin og Naismith. Kyle Bennett kan i det minste si at han prøvde, men det blir storebror Elliott som smiler bredest når familien samles.

Manager Kenny Jackett
"In the end it was a case of them making fewer mistakes than us. If we’re going to make mistakes like that at vital times, then we’ve got to be very good at the front end of the pitch.  The conditions were difficult, but it was the same for both teams, so we certainly won’t use that as an excuse."

Venstreback Dion Donahue
"I blame myself for the first goal because I lost the ball on the halfway line, even if a lot happened after that."

Sky Bet League One, Ewood Park 21. oktober 2017
Blackburn Rovers – Portsmouth 3-0 (1-0)
38. min Bradley Dack
58. min Danny Graham
90. min Craig Conway

Pompey (4-2-3-1): McGee; Thompson, Burgess, Clarke, Donohue; O’Keefe (c), Close; Lowe, Bennett (Chaplin 64), Kennedy (Naismith 76); Hawkins (Pitman 64)

På benken: Bass, Chaplin, Naismith, Pitman, Haunstrup, Rose, Evans

Gult kort: Donahue

Tilskuere: 11,673 (1.209 Pompey-fans)

Under følger videoer og flere bilder fra kampen:

 

nathan thompson94 
Nathan Thompson.

kenny jackett89 
Manager Kenny Jackett.

jamal lowe92 
Jamal Lowe.

blackburn scoring 
Blackburn-jubel for 1-0.

luke mcgee betenkt 
Luke McGee.

matt clarke82 
Matt Clarke.

brett pitman maske 
Brett Pitman kom inn som innbytter.

conor chaplin70 
Conor Chaplin kom også inn.