christian burgess76Det har vært store utskiftninger i Pompey-stallen hvert år. Derfor blir Christian Burgess i morgen kun den tredje spilleren i Pompey-stallen som runder 100 kamper for klubben.

 

Jack Whatmough er nettopp fylt 21 år, men han er den spillere i Pompeys spillerstall som har vært lengst i klubben. På grunn av hans skadeproblemer har han derimot ikke spilt flest kamper av de som i dag utgjør Pompey-stallen.

Det er derfor kun Paul Cook-signeringer som har passert 100 kamper for Pompey blant dagens spillere. Kyle Bennett og Gareth Evans passerte begge 100 kamper i starten på sesongen. Nå er det midtstopper Christian Burgess sin tur til å runde 100 kamper - som tredjemann i stallen.

- Det er en fin milepæl, men det er ikke noe en setter seg som et mål når en kommer til en ny klubb. Spesielt i lavere divisjoner er det vanlig med hyppige klubb-bytter. Men det er fint å slå seg til ro et sted, og dette er vel egentlig første gang i min karriere at jeg kan si det, sier midtstopperen som kom til Pompey fra Peterborough i 2015. 

LES OGSÅ: Christian Burgess sin spillerprofil

- Det er fint å runde 100 kamper, men det er en lang sesong og det som er viktig for meg er at vi vinner på lørdag. Det er en merkbart høyere kvalitet på motstanderne i år enn hva vi møtte i League Two i fjor. Det tar litt tid for oss å tilpasse oss, også til hverandre, fortsetter Burgess - vel vitende om at Pompey-laget består av mange nye spillere. Han og midtstopperkollega Matt Clarke er to av få som er igjen fra forrige sesongs foretrukne startellever. 

Da Gareth Evans rundet 100 kamper for Pompey, ble denne videoen laget: