christian oxlade-chamberlain99Manager Kenny Jackett ønsker å omskolere unggutten Christian Oxlade-Chamberlain til høyreback.

 

Nylig ble hans storebror, Alex Oxlade-Chamberlain, solgt fra Arsenal til Liverpool for hele 40 millioner pund. Omtrent samtidig lånte Pompey ut Christian Oxlade-Chamberlain til Oxford City - en klubb utenfor ligasystemet. 

Christian Oxlade-Chamberlain fikk sin første profesjonelle kontrakt med Pompey ved sesongslutt 2016/17. Etter å ha trent og spilt med Pompeys førstelag i sommer, startet han sesongen på utlån til Poole Town. Før transfer deadline 1. september, valgte derimot Pompey i samråd med unggutten å la han gå på lån til Oxford City i stedet. Dette fordi han her får et seks måneders utlån og avtale med klubben om at de vil bruke ham som venstreback.

LES OGSÅ: Christian Oxlade-Chamberlains spillerprofil

- Har alle egenskapene en ønsker for en moderne back
Christian Oxlade-Chamberlain har spilt offensiv midtbanespiller og spiss gjennom årene på akademiet, men Kenny Jackett så ham som høyreback for reservelaget i august - og han likte det han så. Høyreback har vært en problemposisjon i Pompey etter at Ben Davies forlot oss etter 2015/16-sesongen. Drew Talbot ble hentet for å spille der, men han har vært stort sett skadet. Gareth Evans er best offensivt, men har fungert ok som en nødløsning der. I skrivende stund er det nykommer Nathan Thompson som får sjansen på høyrebacken, og det skal sies at han har vært solid.

På sikt er det derimot på denne plassen manager Kenny Jackett ser for seg å bruke 19 år gamle Oxlade-Chamberlain:

- Han har ikke hatt én fast posisjon i sin karriere. Han fortalte meg selv at han så på seg selv først og fremst som en sentral midtbanespiller, og det var der jeg vi brukte ham i sommer. I Poole ble han brukt som spiss da han var på utlån der i august, men jeg synes ikke noen av de posisjonene er ideelle for ham. Jeg mener han har alle egenskapene en ønsker for en moderne back, og det er som høyreback jeg ønsker at han skal utvikle seg videre.

- Hvis han får utvikler sine defensive ferdigheter de kommende månedene, tror jeg han kan bli akkurat den type back jeg ønsker. Han har også en personlighet og en holdning jeg liker svært godt, sier Pompey-manager Kenny Jackett til lokalavisen The News.

Også Oxford City-manager Mark Jones er veldig fornøyd med avtalen:

- Jeg har sett ham spille denne sesongen og jeg likte veldig godt det jeg så. Han er en spiller med et stort potensial og vi gleder oss over å få være med å utvikle ham. Forhåpentligvis kan han også hjelpe oss med vår problemposisjon - høyrebacken - slik at dette blir en avtale som alle parter får stor glede av.

christian oxlade-chamberlain