gary roberts76Han har vært en av våre viktigste spillere de to siste sesongene, men nå er Gary Roberts og Pompey enige om å avslutte kontraktsforholdet.

 

Han kom som Paul Cooks største signering foran 2015/16-sesongen. Rutinerte Gary Roberts hadde vært god i både League Two og League One og han ble sett på som den type spiller som kunne hjelpe Pompey ut av League Two. Den offensive midtbanemannen scoret også ti mål i begge sine to sesonger for Pompey, deriblant noen viktige scoringer i opprykkssesongen 2016/17, men før sesongstart fikk han beskjed om at han kunne finne seg en ny klubb. Han ville ikke få spilletid under Jackett. Samme beskjed har for øvrig også spissen Michael Smith fått.

Hovedgrunnen til at Roberts fikk beskjeden er nok at han var blant lønnsadelen i Pompey, og når Pompey nå har kommet til enighet med Roberts om å avslutte kontraktsforholdet har han nok fått en solid sum som kompensasjon for det året han hadde igjen. Pompey vil uansett ha frigjort midler til å hente inn en ny spiller. Daglig leder Mark Catlin ga tidligere denne måneden beskjed om at Pompey nå var der at om en ny spiller skulle inn, måtte en ut først. 

- En fantastisk spiller for klubben
Til Pompeys offisielle webside siter nevnte Catlin følgende om Roberts avgang:

- Jeg vil takke Gary for hans tid her i Portsmouth - både personlig og på vegne av klubben. Jeg håper at han for alltid vil bli husket for det han gjorde for klubben - spesielt forrige sesong da vi avsluttet sesongen på fantastisk vis og vant League Two.

- Han har vært en fantastisk spiller for klubben disse to årene og vi ønsker ham lykke til videre!

Roberts skal være ønsket av en rekke klubber i League Two. Luton Town og Coventry er nevnt. Det har også vært spekulert i at Paul Cook kan være interessert i å hente ham til Wigan.

Robert har selv ikke kommentert sin avgang ennå - heller ikke på twitter hvor han tidligere i sommer uttalte at han ikke skulle bort fra klubben da noen supportere begynte å takke han for hans innsats i Pompey-trøya. Roberts har derimot retweeted (altså spredd til sine følgere) følgende video med mål og assists fra sin tid i Pompey:

 

 

LES OGSÅ: Gary Roberts spillerprofil

gary roberts jubler 
Gary Roberts med sin karakteristiske jubling.