adam may91Ungguttene Adam May og Ben Close er begge med i Kenny Jacketts planer denne sesongen. Mot Cardiff tirsdag var det May som fikk sjansen fra start sentralt på midtbanen.

 

19 år gamle Adam May (fyller 20 i desember) fikk tillit fra start da Pompey møtte Cardiff borte i ligacupen tirsdag. Midtbanespilleren, som var utlånt til Sutton United store deler av forrige sesong, spilte samtlige 120 minutter i kampen. Manager Kenny Jackett har kommet med mye ros om May i sommer, og mot laget fra Championship fikk altså unge May sjansen fra start sammen med Danny Rose sentralt på midten.

- Jeg følte meg bra utpå der, selv om jeg - i likhet med alle andre - ble trøtte mot slutten. Det gjorde veldig godt å spille førstelagskamp for Pompey igjen. Erfaringen jeg fikk med førstelagsfotball for Sutton i fjor gjorde meg veldig godt. Nå får alle en ny sjanse her med en ny manager og jeg er klar til å gripe mine sjanser. 

- Vi kan ta mye positivt med oss fra kampen mot Cardiff - spesielt 1. omgangen. Men selvsagt er vi skuffet over resultatet. Nå gjelder det å fokusere på kampen mot Oxford på lørdag, kommenterer May.

LES OGSÅ: Adam May sin spillerprofil

Bak May i køen
Ben Close fylte 21 år denne måneden (1996-modell) og er altså eldre enn May. De spilte sammen på akadmiet og Close har flere kamper på førstelaget enn May, men det rapporteres fra Portsmouth at Jackett rangerer May foran Close. De er begge sentrale midtbanespillere og konkurrere således om samme plass på banen. 

Close sto før denne sesongen med 27 førstelagskamper. Flertallet av disse er cupkamper av ulikt slag. Nå fikk han sesongens første da han kom inn som innbytter mot Cardiff i ligacupen onsdag. Om Pompey ikke henter flere midtbanespillere før transfervinduet stenger, kan det bli en del spilletid også på Close utover i høst. Det ryktes derimot at Jackett vil ha en midtbanespiller til. Det kan i tilfelle føre til at Close kommer såpass langt bak i køen at han må vurdere om han er best tjent med å gå på utlån for å få mer førstelagsfotball der i høst, eller om han skal bli for å kjempe en om en plass på laget.

LES OGSÅ: Ben Close sin spillerprofil

ben close95 
Ben Close (i hvitt) kom inn som innbytter i ligacupkampen mot Cardiff.