paul cook95Paul Cook forlater managerjobben i Pompey til fordel for en av våre League One-rivaler. 

Det har vært spekulert i at Paul Cook ville forlate Pompey til fordel for Wigan i flere dager, og i dag kom bekreftelsen: Paul Cook er ny Wigan-manager. 

I en kort pressemelding på Pompeys offisielle webside skriver Pompey at de kom til enighet med Wigan i helgen om en økonomisk kompensasjon med klubben som rykket ned fra Championship til League One i 2016/17-sesongen. Også assistentmanager Leam Richardson forlater Pompey sammen med Cook.

Paul Cook kom til Pompey fra Chesterfield for to år siden, og det var forventet at han skulle lede Pompey til opprykk. Det ble stopp i semifinalen i play off i hans første sesong, og da Pompey i vinter lå langt bak topplagene var det flere som på sosiale medier ga uttrykk for at Pompey burde sparke Cook. Han sørget derimot for en veldig god avslutning på sesongen og det endte med at Pompey både sikret seg direkte opprykk og vant League Two. Cook ble også kåret til årets manager i League Two.

I et intervju med Wigans egen webside forteller Cook at det var en vanskelig avgjørelse å forlate Pompey.

- Det var en veldig vanskelig avgjørelse, men jeg føler dette var riktig for både meg og familien min. Vi trodde virkelig at framtiden vår var i Portsmouth, men så har det skjedd ting med nye eiere og andre ting....Nå er utfordringen i Wigan fantastisk spennende, og jeg ser fram til det, sier Cook.

Cooks versjon
Cook har også kommet med en uttalelse, gjennom The News, til Pompey supportere for å forklare hvorfor han nå forlater klubben.

- Det har vært en ære for meg å være manager i Portsmouth FC de to siste sesongene. Jeg, min familie og mitt trenerteam ser tilbake på det vi har oppnådd der med stor glede og stolthet. 

- Etter at vi vant League Two og rykket opp til League One gikk jeg ut og sa at jeg aldri ønsket å forlate klubben. Ettersom ukene har gått har det blitt klart for meg, med de nye eierne som kommer inn, at det er mange "grå områder" både personlig og profesjonelt for både meg og teamet mitt. Med denne usikkerheten, har jeg bestemt meg for å si ja til en ny utfordring i Wigan FC, er blant tingene Cook sier der.

Hva Cook mener med grå områder går han ikke nærmere inn på, men det skinner gjennom at han føler seg usikker på seg og sin posisjon nå som Eisner-familien har overtatt.

- Gjorde alt vi kunne for å beholde Cook
Pompeys daglige leder, Mark Catlin, forteller i dag The News at han mener klubben har gjort alt de kunne for å beholde Cook, som hadde ett år igjen av sin kontrakt med klubben. 50 år gamle Cook valgte å forlate Pompey bare tre uker etter at han jublende sto på Fratton Park og feiret å ha vunnet League Two.

- Dette er fotball. Spillere kommer og går. Managere kommer og går. Det har gått rykter i lang tid og vi ble kontaktet av Wigan sent fredag kveld. Wigan ble gjort klar over kompensasjonen de måtte betale for å få Paul (Cook) og Leam (Richardson) frigitt, og de var villige til å betale det. De ba så om å få snakke med Paul.

- Som klubb gjorde vi det vi mener vi kunne, men det var ikke nok. Paul valgte å slå til på muligheter til å gå til Wigan. Vi driver denne klubben profesjonelt og finansielt fornuftig - og det har vi gjort i fire år. Det har vi også til hensikt å fortsette med. Paul kom til oss og han gjorde jobben vi håpet han ville gjøre. Nå må vi lete etter hans etterfølger, og selv om vi ikke er glade for at han forlater oss ønsker vi ham lykke til videre, kommenterer Catlin. 

Kenny Jackett?
Hvem som blir ny Pompey-manager er så langt kun spekulasjoner. The News har en artikkel der de ser på ulike kandidater. Kenny Jackett trekkes fram som den største favoritten, og The News mener også å vite at han har ei høy stjerne blant de som styrer på Fratton Park. Jacket er 55 år gammel og hadde sin forrige managerjobb i Rotherham. Jackett har tidligere rykket opp fra League One til Championship med både Wolverhampton og Millwall.

Blackpool-manager Gary Bowyer, Exeter-manager Paul Tisdale, Bristol Rovers-manager Darrell Clarke og tidligere QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink nevnes også som kandidater.

Uansett hvem Pompey ønsker handler det om å handle kjapt. Pompey-ledelsen har i flere dager visst at det går denne veien og som The News skriver i dag handler det nå om kjapt finne hans erstatter - hvis ikke Pompey skal handle skikkelig på etterskudd. 

LES OGSÅ: Paul Cooks profil

LES OGSÅ: Leam Richardsons profil

paul cook opprykk  
Kort tid etter å ha ledet Pompey til opprykk, valgte Paul Cook å si opp Pompey-jobben.