paul cook betenktPompeys opprykkshåp fikk seg en trykk i bortekampen mot opprykksrival Stevenage.

Pompey hadde sjansen til å skaffe seg ei luke ned til lagene under opprykksstreken, men kollapset og tapte hele 3-0 for den argeste utfordreren til 3. plassen: Stevenage. Seieren til hjemmelaget var fullt fortjent, men det skal sies at Pompey hadde to avslutninger i stolpene og misbrukte et straffespark. Og for å gjøre ettermiddagen helsvart ble også en av våre nøkkelspillere, forsvarssjefen Christian Burgess, utvist etter å ha pådratt seg gult kort to ganger.

1. omgang
På grunn av skader på Kyle Bennett og Kal Naismith, ble Paul Cook nødt til å gjøre to endringer fra forrige kamp. Han valgte da også å skifte formasjon til 3-5-2. Tom Davies kom inn som en ekstra midtstopper og Noel Hunt fikk sjansen på topp.

Kampen var ikke mange minutter gammel før Tom Davies fikk seg en kraftig smell på en corner. Han blødde fra nesen og måtte ut og skifte drakt før han kunne fortsette.

Pompey kom til kampens første store målsjanse da Enda Stevens la inn fra venstre. Fra motsatt kant kom Gareth Evans. Evans avsluttet med et skudd i tverrliggeren.

Men etter det overtok hjemmelaget og det var ikke noe å si på at de tok ledelsen ved King. Scoringen kom som en retur etter at tidligere Pompey-unggutt Luke Wilkinson hadde avsluttet i tverrliggeren. Da hadde allerede Stevenage vært nære på å ta ledelsen ved to tidligere anledninger.

Stevenage fortsatte å kjøre kampen, og før halvtimen var spilt var ledelsen doblet. Det at det ble 2-0 så ut til å omsider vekke Pompey litt. Pompey presset på for et reduseringsmål før pause, men kom ikke nærmere enn et frispark fra Baker som traff undersiden på tverrliggeren. Dermed lå vi under 2-0 til pause.

2. omgang
Pompey avsluttet 1. omgang bra og var innstilt på å komme tilbake i kampen, men i stedet økte Stevenage sin ledelse umiddebart etter pause. David Forde reddet først en god avslutning, men McAnuff var på plass til å sette returen i nettet. Dermed 3-0 og kampen var i realiteten kjørt.

Pompey hadde sine muligheter til å redusere, men hjemmelaget var vel så farlige på kontringer. I det 64. minutt valgte så Paul Cook å gjøre et dobbelbytte. Nicke Kabamba kom sammen med Gary Roberts inn for Hunt og Baker. 

Pompey var nære på å redusere - uten å klare det - og kastet så inn også Conor Chaplin. Men ille skulle bli verre for Pompey, for Christian Burgess fikk så se det røde kortet etter å ha blitt vist gult kort for andre gang i kampen. 

Innbytter Conor Chaplin ble så felt innenfor hjemmelagets 16-meter og Pompey fikk straffespark. Chaplin tok det selv, men hans forsøk på å gjøre det elegant så bare dumt ut da ballen ble chippet i armene på en ventende keeper. Dermed endte det 3-0 til Stevenage, og det eneste positive å ta med seg fra kampen var Pompey-fansens synging. Fansen holdt det gående til lenge etter kampslutt, og det er liten tvil om at de trofaste supporterne - oss i Skandinavia deriblant - fortjener et opprykk nå. 

Kommentarer fra Paul Cook
We were beaten by the better team and it was a very fair result. I’ve got no arguments. You could write a book on our disappointments, but Stevenage were excellent and there can be no excuses from us. It wasn’t a good day for us and we just have to lick our wounds and prepare to face Newport next week.

It was like a cup final for Stevenage’s players and they performed like it was, while it was painful for us. But we’ve been brilliant in the past few games, so now we have to bounce back like we have done in the past. And if someone offers third place at this stage of the season with your destiny your own hands, you’d bite their hand off.”

League Two, Braodhall Way, 18. mars 2017

Stevenage – Portsmouth 3-0 (2-0)

16. minut: 1-0 King
28. minut: 2-0 Godden
46. minut: 3-0 McAnuff

Opstillingen (3-5-2): Forde; T.Davies, Burgess, Clarke; Evans, Baker (Roberts 64), M.Doyle (c), Rose, Stevens; Hunt (Kabamba 64), E.Doyle (Chaplin 73)

Ikke benyttede reserver: O’Brien, Talbot, Linganzi, Lowe

Advarsel: Stevens, Baker

Udvisning: Christian Burgess (to ganger gult)

Tilskuere: 4.185 (heraf 1.390 Pompey-supportere)

 

Under følger videoer og flere bilder fra kampen:

 

 

 

paul cook betenkt 
Paul Cook (t.h.) og hans trenerteam likte ikke det de så borte mot Stevenage.

david forde93 
David Forde og Christian Burgess liggende.

david forde fortviler2 
David Forde fortviler etter Pompeys første baklengsmål.

stevenage scorer 
Og verre skulle det bli.

christian burgess utvist 
Christian Burgess ble også utvist.

conor chaplin misser straffe 
Conor Chaplin prøvde å chippe en straffe i mål, men det lyktes heller ikke denne dagen.

fans12 
Det eneste lyspunktet var supporterne som ble stående igjen og synge lenge etter kampslutt.