christian oxlade-chamberlain liteEn sen scoring av Christian Oxlade-Chamberlain sørget for at det endte uavgjort i akademiets seriepremiere.

Lillebroren til Arsenals engelske landslagsspiller Alex Oxlade-Chamberlain (født og oppvokst i Portsmouth også han), Christian, scoret lite før slutt borte mot Bristol Rovers i akademiets første kamp for sesongen.

Pompey misbrukte flere store sjanser i 1. omgang, og det føltes derfor ikke rettferdig at Bristol Rovers tok ledelsen tidlig i 2. omgang. Det så også lenge ut til å bli kampens eneste mål, men på overtid kom så utligningen for Pompey. Et fint innlegg fra Calvin Davies ble lagt igjen av Adam May til nevnte Christian Oxlade-Chamberlain. Sistnevnte scoret sikkert - og dermed endte kampen Bristol Rovers - Pompey 1-1.

Akademitrener Mikey Harris:
- Dessverre klarte vi ikke å prestere like bra som vi har gjort i sesongoppkjøringen. Vi kom ikke skikkelig i gang og jeg vet vi kan mye bedre enn vi viste i dag. Det var derfor skuffende det vi presterte. Bristol Rovers-laget er fysisk store og sterke, og de har mer rutine enn oss. De kjempet oss rett og slett ut av stilen her i dag. 

- Vi ønsker å spille fin fotball, men vi må også matche motstanderne fysisk. Vi har klart det når vi har møtt seniorlag i sesongoppkjøringen, så hvorfor vi ikke klarte det i dag har jeg ikke noe godt svar på. Spillerne står overfor en bratt læringskurve og det vil nok også ta noe tid å venne seg til det nye systemet vårt. Vi skal spille samme system som førstelaget denne sesongen. 

- Det var likevel noe positivt å ta med seg fra kampen. Det var et par enkeltspillere som gjorde sine saker bra og det var sterkt å ikke gi opp, men å komme tilbake og sikre oss uavgjort på overtid.

Pompey (4-2-3-1): Bass; Widdrington, Saidy, Yates, Davies (c); May, Oxlade-Chamberlain; Scutt (McDowell 65), Joseph-Buadi (Bedford 54), Sayers; Bradbury (Woodward 65)

Ikke benyttede innbyttere: Hall og Wakley.

{flike}

christian oxlade-chamberlain