akademigutter14Storebror Alex ble sendt til Southamp*** av pappa Mark, men Christian Oxlade-Chamberlain var en av åtte unggutter som skrev under for Pompey i sommer.

Som kjent er Mark Chamberlain en tidligere Pompey-spiller. Han er også bosatt i byen og barna har derfor gått på skole i Portsmouth. Sønnen Alex Oxlade-Chamberlain ble likevel sendt til Southamp*** sitt akademi - visstnok fordi Mark ikke var imponert over måten Pompey drev sitt akademi på. Som kjent er Alex Oxlade-Chamberlain i dag landslagsspiller og Arsenal-spiller. Southamp*** tjente også store penger da de solgte ham til Arsenal.

Lillebror Christian Oxlade-Chamberlain har derimot valgt å skrive under for Pompey. Han var en av totalt åtte unggutter som signerte såkalte scholarships med Pompey i sommer. 

De åtte som nå har skrevet toårskontakt med Pompeys akademi er Alex Bass, Calvin Davies, Kaleem Haitham, Brandon Joseph-Buadi, Adam May, Christian Oxlade-Chamberlain, Liam Sayers og Dory Yates.

Forsvarsspilleren Davies, midtbanespiller Oxlade-Chamberlain og vingen Haitham er alle fra Portsmouth by. Keeperen Bass, midtstopper Yates og midtbanespiller May er fra andre steder i Hampshire, mens Sayers er fra Dorset og Joseph-Buadi er fra Sussex.

Neste mål: Proffkontrakt
- Dette er en stolt dag for både alle guttene og deres familier. De har jobbet ekstremt hardt for å komme så langt som de er nå, og de fortjener en klapp på skulderen for å ha klart det. Men de må være klar over at det er nå det harde arbeidet starter for alvor. De står foran en rekke utfordringer i tiden som kommer. De har alle nå som neste mål å spille seg til en profesjonell kontrakt, og vi håper de klarer det, kommenterer akademisjef Mark Kelly.

{flike}

Husk at du kan støtte akademiet og innsamlingsaksjonen for å få eget treningsanlegg her

akademigutter14 
De åtte ungguttene samlet på Fratton Park for fotografering.