joel ward3Etter fire års opphold er endelig reservelagsfotballen tilbake for Portsmouth.

Forrige gang det ble spilt reservelagsfotball i Portsmouth var 26. april 2010. Gjestende lag var Aston Villa, som allerede var kronet som mestere. For hjemmelaget spilte spillere som Joel Ward og Matt Ritchie, som nettopp har gjennomført meget gode sesonger for henholdsvis Crystal Palace og Bournemouth. Portsmouth vant kampen 3-1 etter scoringer av Ritchie, Nadir Cifci (Dundee United) og Gael N’lundulu (Lokomotiv Sofia). Kampen ble den siste på over fire år.En som applauderer gjeninnføringen av reservelaget er hovedtrener Andy Awford.

- Dette er et steg i riktig retning. Det gir meg muligheten til å gi spillere på vei tilbake fra skade kamptrening. Det vil også være en fin mulighet til å gi de beste ungdomsspillerene verdifull kamptrening, samt at vi kan teste ut mulige nysigneringer, sier Awford

Åtte lag
Reserveligaen vil bestå av åtte lag, som spiller totalt 14 kamper. Klubbene er AFC Wimbledon, Bournemouth, Cambridge, Gillingham, Leyton Orient, Luton og Peterborough.  Det stilles ikke lenger like høye krav til fasiliteter, noe som ofte skapte finansielle problemer for League One- og League Two-klubber.

- De har fjernet en del av de finansielle barrierene som skapte problemer tidligere. Nå kan vi være med uten at det vil koste oss skjorta. Det vil være opp til oss hvor vi spiller kampene. Vi kan spille på Fratton Park, treningsbanen, ved universitetet, i Havant eller kanskje hos Bognor Regis, forteller Awford.

Reserveligaen er bygget på stor fleksibilitet, noe som gjør at kamparena kan vurderes opp i mot hver enkelt kamp. Det vil også være mulig å flytte kamper, så lenge begge lag er enige.

{flike}

Er du glad for at Pompey igjen stiller med lag i en egen reservelagsliga? 

andy awford4 
Andy Awford er glad for å få Pompey med i en reservelagsliga igjen.